Свържете се с нас

Блог

декември 08, 2021

Видове стелажи за магазини. Как правилният им избор може да повиши приходите ни?

Стелажите са една от най-съществените части при оборудването на магазин. Дори може да се каже и най-важната. Те всъщност са средството, чрез което Вие предлагате стоки към крайните клиенти. Много е важно да подходите правилно при разпределението на площта на обекта и избора на правилните стелажи. На пръв поглед може да Ви се струва като нещо рутинно и нещо, което просто трябва да закупите задължително и реално няма голямо значение.

Доказано е, че ако изберете правилните стелажи, това ще повиши оборота Ви. Как?!

  • Първо в зависимост от технологичното разпределение на обекта има различен тип стелажи, които да усвоят правилно обема и съответно да поберат повече стока, съответно повече възможност за покупка.
  • Второ - за различните стокови групи е правилно да изберете различен стелаж.

Стелажите са оборудването, което най-често се експлоатирано в обекта, както от персонала така и от всеки един клиент.

Запитайте се – вие бихте ли купили примерно някакъв по-висок клас продукт, ако той е изложен върху неогладен стелаж.

  • И трето - материал и цвят. Това също може да Ви се струва маловажно и нещо от което да спестите средства, но повярвайте има тестове, в които е доказано че цвета и материала от който е изработен стелажа повлияват върху решението за покупка на момента. В днешно време  и COVID-19, голямата част от човекопотока е в супермаркетите. Когато там е приятно, чисто, подредено, има акцент и светлина върху дадени продукти, клиента харесва продуктите, комфортно му е и се връща пак.

Безспорно всеки търговец може да повиши клиентската удовлетвореност и съответно това да доведе до по-високи приходи, ако избира своето оборудване с мисъл и план.

ВИДОВЕ СТЕЛАЖИ

За да е подреден, уютен и отличим Вашия магазин, основното изискване е да са правилно разделени зоните му, а ако не притежавате достатъчно голяма площ може да отличите успешно стоковите групи. Как се постига това?! Когато подберете правилните стелажи за различният асортимент.

Стелажите могат да бъдат: метални, дървени, със стъклени полици, за плодове и зеленчуци, за алкохол, за козметика.

Стелажите могат да са крайстенни, двустранни, специализирани, които се поставят в началото и края на двустранните стелажи. Много е важно да използвате правилно площта си и да оползотворете пространството, така че да поберете планирания брой стоки. Успешния подход е да бъдат проектирани стелажи, които са специално за Вас. Изготвени по размер, цвят, с осветление и различни текстури. Това Ви дава възможност да използвате максимално площта на обекта си и гарантирано Ви носи изцяло завършен вид и отличимост.

Не на последно място качествената изработка на стелажи Ви гарантира и тяхното максимално използване във времето и тяхната лесна поддръжка. Някои търговци могат да изберат да закупят вече използвани продукти, които не пасва точно на тяхното пространство и не е съобразен със стоката, която ще се поставя реално върху тях. В тези случаи в кратък срок много често се получава ефекта на двойно направен разход.