Свържете се с нас

Новини

март 17, 2022

Интервю на Свилен Александров- Мениджър бизнес развитие и анализ, EGE Group, за сп. Progressive

Как бихте описали вашата компания и бизнес накратко?

EGE Group предоставя цялостни решения за изграждане на магазини за хранителни стоки и други търговски обекти - от идеята, през проектирането, оборудването и сервиза в зависимост нуждите и целите на клиентите. EGE Group е компания на иновациите, успешно приложените нови технологии и решения в сферата на търговското, POS и IT оборудване в ритейл бизнеса. Осъзнавайки нуждата от индивидуалността на всеки един проект,  предоставя уникални решения за всеки клиент.

Свилен Александров- Мениджър бизнес развитие и анализ

Кое смятате, че е конкурентното предимство на вашата компания?

„Концепция за успешен магазин“ е нещо уникално, което ЕGE Group разработи не само за България, но и за международния пазар. С тази иновация ние създаваме решения: как най-успешно се оптимизира полезния обем в един търговски обект; Какви продукти да се лансират, които да направят локалния бизнес специален и да му предадат уникална стойност; коя е най-подходящата и модерна визия, отговаряща на цялостната концепция на дадения обект; как да бъде осветен обектът, така че продуктите да имат съвършен  вид, да са контрастни, свежи, цветни и примамливи; кои са подходящите POS устройства, които са ергономични, постигат бързото обслужване на касова зона, ефективен прием на стока и лесно осъществяване на ревизии. Концепцията за успешен магазин на EGE Group e цялостно решение, което се разработва съобразно нуждите на конкретния бизнес. С него доказано се увеличава финансовата ефективност на търговския обект.

Какви са предизвикателства, с които се сблъскахте през 2020 г. и какви бяха последствията от тях?

Безспорно „трусовете“ във всички бизнеси, както на локалния, така и на световния пазар предизвикани от COVID-19 се отразиха и в нашата сфера.  Цел номер беше да запазим екипа, а в последствие ние дори го разширихме. В този динамичен за пазара период, в който клиентския поток бе главно съсредоточен в хранителните магазини, ние създадохме концепции, чиято главна цел е да дават добавена финансова стойност във всеки търговски обект и най-вече да повишават потребителското преживяване. 

Какво предлага вашата компания на пазара?

Казано накратко с EGE Group 9 е по-малко от 1. При отваряне или обновяване на търговски обект, ако избирате отделни фирми, където всяка извършва само една дейност трябва да работите с поне 9 подизпълнители. С нас клиента избира един партньор от А до Я. Ние имаме възможност до влезем на етап изграждане на идейна концепция, маркетингови насоки, разработване на лого и корпоративна идентичност. Избор на конкретно оборудване изцяло разпределено спрямо даденостите на помещението, изграждане на конкретни зони за различни стокови групи, топла точка, рибна секция, сладкарска, кафе и фреш зона. Местоположението също е важна част, съобразно която можем да реализираме различен тип услуги. Ексклузивни представители сме при решенията за  пос и ит оборудване.  Изграждаме хладилни инсталации и всички необходими компоненти към тях. Имаме много добри решения за подопочистването и балирането на отпадъци. Инсталираме бързи, плъзгащи или автоматични врати, оборудваме бусове със специализирана система и абсолютно всичко друго необходимо до етикета, количката за пазаруване и последния финален щрих. Комуникацията само с една фирма по всички въпроси спестява средства, пари и време. Доказано ограничава проблемните ситуации не само от комуникационно естество, но и при конкретното физическо изпълнение на всички точки в един обект.

Какво ново предложи вашата компания през миналата година и какво да очакваме през предстоящата?

Както вече отбелязахме, през последната година фокуса ние насочен към разработване на решения за магазини, които повишават потребителското преживяване и прибавят допълнителна финансова стойност на бизнеса. Кафе кът с многообразие от напитки на самообслужване с модул за кеш и банково разплащане, без необходимост от присъствие на физически персонал. Пица кът базиран на висококачествена техника от италианските ни партньори Moretti forni. С тях разработихме продуктови обучение и рецепти, които са част от цялостната ни програма. Като ново предложение тук е момента да посочим и касите на самообслужване, за които си партнираме с компанията CCL. Световната обстановка налага постоянно нови правила, ценят се мерките за безопасност, а бизнеса цени оптимизацията на персонал в тази крайна точка. Ние знаем и вярваме, че пазаруването се променя и минава на друго ниво, в което е време за иновации.