Свържете се с нас

Блог

октомври 05, 2023

Съвети за осветление в търговски обекти.

Нека се потопим малко по-дълбоко във всеки тип осветление и как може да е от полза за вашия магазин.

Когато става въпрос за управление на успешен магазин, осветлението е основен ключов фактор, който никога не трябва да се пренебрегва. Истината е, че правилното осветление може да направи всичко различно в създаването на привлекателна атмосфера, която ще задържи клиентите. Затова е важно да се намери баланс между осветление, което е функционално, естетически приятно и енергийно ефективно, за да създадете по-добро привлекателно и ефективно изживяване.

Предимства на LED осветлението за магазини.
Светодиодите стават все по-популярни през последните години поради тяхната енергийна ефективност, рентабилност и дълъг живот. Не само това, LED светлините излъчват по-малко топлина, което може да ви помогне да поддържате магазина си по-хладен и на по-удобна температура за вашите клиенти, особено през по-топлите месеци от годината.

Видове светлини, необходими в магазините за търговските обекти.
Декоративни тела: Когато планирате дизайна на осветлението на магазина, важно е да започнете с декоративни тела. Те са предназначени да се виждат, имат естетически вид, така че ги поставете на видни места, като дисплеи с функции в центъра на магазина или на касата.

Светлини за пътеки: Осветлението за пътеки е чудесно за осветяване и подчертаване на основни постоянни стелажи, тъй като осигуряват фокус и подчертаване на продуктите. Можете да наклоните светлината така, че да се фокусира върху определени области, за да привлечете наистина вниманието към стоките. Тези светлини ви дават гъвкавостта да променяте зоните, които подчертавате, когато решите да пренаредите рафтовете си, тъй като регулират ъгъла и позицията на светлините, когато е необходимо.

Ориентирано към задачите осветление: Те са от съществено значение за определени зони на вашия магазин, като съблекални, каси и дори плакати. Като добавите осветление към тези зони, можете да помогнете на клиентите и екипа си да имат по-добра видимост, за да завършат дейностите си в магазина.

Вградени луни: Този тип осветление създава топло, комфортно и привлекателно настроение за всеки магазин. Използва се и за запълване на всички тъмни петна в магазина. Можете да направите това с общи осветителни тела, като вградени лампи или по-големи LED панели.