Свържете се с нас

Блог

март 23, 2022

Ползи от добрата комуникация в търговския обект

Ние от EGE Group знаем колко важна е добрата и навременна комуникацията в бизнеса. Дигитализацията води до нови пазарни предизвикателства в секторите на търговията на дребно и на едро, но също така предоставя на днешния бизнес иновативни начини за справяне с тях.

По-интелигентните тенденции в работата позволяват на персонала да общува на работното място, предлагайки изключителна възможност за днешните търговци от първи ред да минимизират неефективността, да стимулират продажбите и да трансформират бизнес операциите.

Предизвикателства в сектора на търговията на дребно и едро :

Според проучване на Salesforce, 67% от потребителите и 74% от собствениците на бизнес казват, че всъщност биха платили повече за по-добро клиентско изживяване. Но с постоянните промени в търсенето много търговци на дребно не успяват да отговорят на очакванията на клиентите си, причинявайки пропуски в потребителската пътека до покупката и коствайки им пропуснати приходи и дори лоялност на клиентите.

Проучване разкрива, че над 51% смятат престоите на касата за прекалено дълги, а лошото обслужване на клиентите води до над 39% от купувачите да напуснат магазина.

Освен дългите опашки на каса и лошото обслужване на клиентите, други често срещани препятствия пред търговците и търговците на едро включват:

  • липса на персонал в магазина, който да отговори на запитванията на клиентите
  • липса на налични продукти в търговската зала при положение, че се намират в склада
  • липса на осведоменост за това пропуснати обаждания от клиенти или доставки
  • рискове за безопасността на персонала при злоупотреби с клиенти или кражба

Комуникационни решения за бизнесите

Независимо дали сте малък и удобен магазин или търговец с големи и отдалечени складови помещения, благодарение на интелигентна система за комуникация ще се чувствате сигурни и технически добре свързани. Връзката между служители чрез безжичните слушалки насърчава правилния и оптимизиран работен процес и улеснява ежедневните задачи на колегите. Със системата за гласова комуникация, служителите са добре оборудвани да обслужват клиентите и са в състояние да изграждат по-силни работни отношения с колегите.

Основни предимства и ползи:

  • Увеличаване на продажбите- клиентите на интелигентната, гласова система за комуникация се радват на бърза възвращаемост на инвестицията.
  • Подобряване клиентското преживяване- упълномощавайте колегите да помагат на клиентите бързо и ефективно.
  • Увеличаване познанията и опита на служителите- свържете ги в цялостна комуникация.
  • Минимизиране разходите на обекта- оптимизирайте заетостта и капацитета на персонала.
  • Намаляване на опашките на касите- свържете касиерите с останалите колеги в магазина.
  • Намалете броя на устройствата- заменете уоки токи и телефони с многофункционални устройства